ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ 14 ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ορκίστηκαν σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, ενώπιον του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και του Αντιδημάρχου Διοίκησης, Διονύση Πλέσσα, 14 άτομα, ως μόνιμο προσωπικό, δυνάμει της υπ’ αριθ. 4Κ/2020 Προκήρυξης ΑΣΕΠ, για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με τις εξής ειδικότητες:

-ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών: 6

-ΤΕ Νοσηλευτριών: 2

-ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτριών: 1

-ΥΕ Οικογενειακών Βοηθών: 5

Επιπλέον, μεταφέρθηκαν στον Δήμο, 2 άτομα ειδικότητας ΥΕ οικογενειακών βοηθών από τον ΚΟΔΗΠ με 24μηνη σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Ο Δήμαρχος, υποδέχθηκε θερμά τους εργαζόμενους, τους ευχήθηκε το «καλωσόρισες» - έφτασαν στην σημερινή μέρα κατόπιν μεγάλων αγώνων και διεκδικήσεων- και σε σύντομο χαιρετισμό του πριν την ορκωμοσία, τόνισε:

«Φτάσαμε στη σημερινή μέρα, έπειτ’ από πολλούς και μεγάλους αγώνες. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε σήμερα, είναι η χαρά της ημέρας κι αυτό σας εύχομαι και για τα επόμενα χρόνια. Μόνο χαρές, στη ζωή και τη δουλειά σας. Αλλά πρέπει και να μην ξεχνάμε, ότι το να είσαι δημόσιος λειτουργός, είναι μεγάλη υπόθεση, διότι με την εργασία μας στηρίζουμε αυτούς που δεν είναι στη θέση μας, έχουν τα μύρια προβλήματα και πολλοί από αυτούς είναι άνεργοι. Πρέπει να τους μεταφέρουμε την αλληλεγγύη μας και τη βοήθειά μας, έτσι ώστε κι εκείνοι να βοηθιούνται κι εμείς να νοιώθουμε μια ηθική ικανοποίηση.

Στις μέρες τις δύσκολες που διανύουμε και θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολες, ας βγάλουμε συμπεράσματα που θα είναι χρήσιμα για το μέλλον και ας προβληματιστούμε για πολλά άλλα όπως: Γιατί κάθε 31 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο η κυβέρνηση στέλνει έγγραφο στο Δήμο που τον ενημερώνει ότι απαγορεύονται οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού; Πώς θα χτιστεί ένας Δήμος; Γιατί κόπηκαν ο 13ος και 14ος μισθός; Γιατί μειώθηκαν οι μισθοί; Ποιοι κερδίζουν απ’ αυτό; Οι εργαζόμενοι σίγουρα όχι. Έχοντας λοιπόν αυτούς τους προβληματισμούς ως οδηγό σας, ξεκινάτε σήμερα με άλλον αέρα και δύναμη το έργο σας, με την ευχή, αυτά που περάσατε εσείς, να μην τα περάσουν κι άλλοι.

Να είστε δυνατοί και δυνατές και όλα θα γίνουν με την συνεργασία και οδηγό: Εμείς υπάρχουμε για εκείνους που είναι έξω και χρειάζονται την βοήθειά μας».