ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΩΤΙΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) μεγάλη φωτιά στο Γηροκομειό, επί της ουσίας μέσα στον οικιστικό ιστό, δείχνει το πόσο εύκολα μπορεί να γίνει μια μεγάλη καταστροφή. Σήμερα το αποφύγαμε, αλλά μπροστά μας έχουμε μια διαχρονική απειλή, πράγμα που αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες των Κυβερνήσεων -της σημερινής και των προηγούμενων- και ενός συστήματος που το μόνο που το νοιάζει είναι τα κέρδη των λίγων.

 

Τη στιγμή που εμείς “καιγόμαστε” η κυβέρνηση “καίγεται” για το πώς θα “μπουκώσει” με χρήματα τη βιομηχανία του πολέμου, αφήνοντάς μας ανυπεράσπιστους, για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των λίγων.

Μετά μάλιστα από τόσες καταστροφές που έχει ζήσει ο λαός μας τα τελευταία χρόνια, θρηνώντας θύματα, οι αρμόδιες Υπηρεσίες, τόσο της Πυροσβεστικής, όσο και της Πολιτικής Προστασίας, παραμένουν υποχρηματοδοτημένες και υποστελεχωμένες.

 

Σήμερα τις ζωές και τα σπίτια του λαού, το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, τα έσωσαν οι εργαζόμενοι, ο λαός, με την αυτοθυσία τους και την οργάνωσή τους.

 

Όλοι μαζί, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την άμεση ασφαλή επαναλειτουργία του Καραμανδανείου και όλων των ιδρυμάτων, καθώς και να παρθούν επιτέλους όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ολοκληρωμένη αντιπυρική προστασία, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Στη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή του Γηροκομειού βρίσκεται από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης, η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Εργαζόμενοι του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ έχουν ριχθεί στη μάχη κατά της φωτιάς συνδράμοντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εθελοντών, με μηχανήματα και υδροφόρες του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ.

Δυνάμεις του Δήμου και της Πυροσβεστικής, προχώρησαν στην εκκένωση του «Κωνστανοπούλειου», του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου Παίδων.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) μεγάλη πυρκαγιά στο Γηροκομειό αναδεικνύει τις διαχρονικές ευθύνες των Κυβερνήσεων, συνολικά του κρατικού μηχανισμού, για τις μεγάλες ελλείψεις στα μέσα και υποδομές πυροπροστασίας και πυρόσβεσης. Δείχνει άλλη μια φορά την ορθότητα των διαχρονικών διεκδικήσεων της Δημοτικής Αρχής και των φορέων του πατραϊκού λαού.

Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται η μεγάλη δύναμη του λαού, που οργανωμένος μπαίνει μπροστά για να υπερασπιστεί τη ζωή του, την περιουσία του, το περιβάλλον.

Η σημερινή μεγάλη φωτιά στο Γηροκομειό τέθηκε υπό έλεγχο με τη συμβολή της Δημοτικής Αρχής και των εργαζομένων του Δήμου, του Καραμανδανείου, του Κωνταντοπούλειου, των ομάδων πυροπροστασίας του Εργατικού Κέντρου, των εθελοντικών ομάδων του Δήμου και εθελοντών κατοίκων της Περιοχής, που βρέθηκαν στο πλευρό των πυροσβεστικών δυνάμεων. Μ’ αυτόν τον τρόπο σώθηκε το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, τα άλλα Ιδρύματα της περιοχής και όλοι οι ασθενείς και οι τρόφιμοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας καλεί την Κυβέρνηση:

Να ενισχύσει με την αναγκαία χρηματοδότηση την Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων και με το αναγκαίο προσωπικό, καθώς αυτή η τόσο κρίσιμη Υπηρεσία, αριθμεί αυτή τη στιγμή 2 μόνιμους εργαζόμενους!

  • Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να επαναλειτουργήσει άμεσα το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και να επισκευαστούν όλες οι ζημιές από τη φωτιά.
  • Να επαναλειτουργήσουν άμεσα με ασφάλεια το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο και το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο “Η ΜΕΡΙΜΝΑ”.
  • Άμεση εκτίμηση των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων στο 100%, χωρίς καμία καθυστέρηση.

 

ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΕΤχ ΟΙ ΤΡΟΦΙΜΟΙ ΤΟΥ ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ''

Με ευθύνη του Δήμου Πατρέων μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του  ΚΕΤχ οι τρόφιμοι του «Κωνσταντοπούλειου» Ευγηρείου.

Επίσης, είναι σε ετοιμότητα, για οποιονδήποτε από την περιοχή που πλήττεται από την φωτιά, καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου η Δομή Αστέγων του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610342995, 2614400307.

 

Η ΔΕΥΑΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Η ΔΕΥΑ Πάτρας μαζί με τις δυνάμεις του Δήμου Πατρέων συνέδραμε αποφασιστικά και από την πρώτη στιγμή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα στην περιοχή του Γηροκομείου στην Πάτρα. Συνέβαλε με την υδροφόρα της, το προσωπικό της αλλά και με άμεσα μέτρα και ρυθμίσεις στο δίκτυο για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η υδροδότηση στην ευρύτερη περιοχή, ενώ έχουν δρομολογηθεί ήδη και θα επισκευαστούν σήμερα κάποια κομμάτια του δικτύου που έκαψε η φωτιά.

Για άλλη μια φορά φάνηκε η γύμνια του κρατικού μηχανισμού αλλά και το που οδηγεί αυτή η πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος τις ανάγκες του λαού μας για την προστασία της ζωής του και της περιουσίας του, την ανάγκη για αντιπυρική προστασία.

Με δεδομένη την αδιαφορία των κυβερνήσεων και των τοπικών τους στηριγμάτων, η ΔΕΥΑ της Πάτρας για να στηρίξει ακόμα περισσότερο το έργο της πυρόσβεσης σε ενδεχόμενες πυρκαγιές που μπορεί να ξεσπάσουν το επόμενο διάστημα του καλοκαιριού, θα προχωρήσει σε επιπλέον μέτρα, μεταξύ αυτών και την ενοικίαση υδροφόρων.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΡΔΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ

"Παρά την προσπάθεια να υποβαθμιστεί η πολύ σημαντική συμβολή των εργαζομένων, των κατοίκων, των εθελοντικών ομάδων, συνολικά του λαϊκού παράγοντα, στο πλευρό των πυροσβεστικών δυνάμεων, για την κατάσβεση της χθεσινής πυρκαγιάς, αυτή δεν μπορεί να κρυφτεί.

Η αυτοθυσία όλων αυτών, έπαιξε σοβαρό ρόλο, για να σωθεί το «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων, το «Κωνσταντοπούλειο», τα σπίτια που κινδύνευσαν, για να μην επεκταθεί η φωτιά".