Η ενότητα jazz & more ανοίγει τις φετινές εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας στις 9.30 το βράδυ την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο προαύλιο του νέου δημαρχείου (παλαιό Αρσάκειο).

Οι φίλοι της jazz και… όχι μόνο, θα παρακολουθήσουν ένα τριήμερο μουσικής πανδαισίας και ξενάγησης από ξεχωριστούς καλλιτέχνες στους δρόμους της jazz και τα αχαρτογράφητα» μονοπάτια της.

 

Image removed. ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ “KOLIDA BABO”

Το βράδυ της προσεχούς Παρασκευής οι “Kolida Babo”, δύο μουσικοί που ειδικεύονται στα πνευστά με ακούσματα και επιρροές από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας θα αφήσουν στην πρεμιέρα του θεσμού το δικό τους στίγμα. Ο Σωκράτης Βότσκος από την Πέλλα και ο Χάρης Π. από την Αθήνα, με οδηγό τη δημιουργικότητα και «όχημα» τη συλλογική έκφραση θα αποκαλύψουν επι σκηνής γιατί η jazz και η μουσική γενικότερα είναι μια παγκόσμια γλώσσα που πρέπει να είναι προσβάσιμη στον καθένα.

Στα live sessions εξερευνούν την παραδοσιακή μουσική της Αρμενίας και τις folk παραδόσεις της Ηπείρου και της Θράκης σε σχέση με τα abstract electronics και την free jazz.

 

Image removed. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕ “THE HARPER TRIO”

H Maria-Christina Harper, electric jazz αρπίστα και συνθέτρια, παίρνει το Σάββατο 16 Ιουνίου τη σκυτάλη προκειμένου να αποκαλύψει εκ νέου τον ήχο της άρπας στον κόσμο της jazz.

Συντελεστές: Maria-Christina (άρπα), Evan Jenkins (ντραμς), Josephine Davies (σαξόφωνο).

 

Image removed. ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΚΑΙ ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΤΟ ΑLEKOS VRETOS QUARTET “MEDITERRANEAN ECHOES”

Το τριήμερο της ενότητας “Jazz & more” κορυφώνεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή 16 Ιουνίου στο προαύλιο του παλαιού Αρσακείου με την εμφάνιση του Alekos Vretos Mediterranean Echoes, που αυτή τη φορά δεν περιλαμβάνει κρουστά ή ντραμς.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Γιάννης Δίσκος(κλαρίνο), Δημήτρης Βερδίνογλου (πιάνο) Ντίνος Μάνος (μπάσο), Αλέκος Βρέτος (ούτι).

 

Image removed. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10,00€, φοιτητικό – άνεργοι και άτομα άνω των 65 ετών 7,00€ - Συνολικό «πακέτο» και για τις τρεις ημέρες 20,00€ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ).

Έκδοση εισιτηρίων στο ticketservices.gr και πριν την έναρξη των συναυλιών στην είσοδο του Νέου Δημαρχείου (Παλαιό Αρσάκειο).