Με χορούς από τη Λήμνο, τη Νάξο, την Αλβανία, την Κω, την Κύπρο, την Πελοπόννησο και το Μεξικό, ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου στην «Ιχθυόσκαλα» της Πάτρας, παρουσία δεκάδων φίλων της παράδοσης, το 1ο Διεθνές Χορευτικό Αντάμωμα που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

 

Την αυλαία των τριήμερων εκδηλώσεων άνοιξαν τα χορευτικά σχήματα  του ΠολιτιστικούΣυλλόγου Λιμνοχωρίου,του ΣυλλόγουΓονέων και κηδεμόνων από το δημοτικό σχολείο Διακοπτού, της Αλβανικής Κοινότητας Πάτρας, του Λαογραφικούπολιτιστικούσυλλόγου Αμαλιάδας «οι ρίζες», το Πολιτιστικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιων - ΠΟ.ΛΑ.Ε.Κ – Κύπρου, το Χορευτικό τμήμα Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων και το BalletFolkloricodeOccidente του Μεξικού.

 

Την πρώτη ημέρα των χορευτικών δράσεων παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη,  η οποία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ενώ παρέδωσε στα χορευτικά σχήματα, συλλεκτικές μαυροδάφνες οι οποίες εμφιαλώθηκαν σε περιορισμένο αριθμό, ειδικά για το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, από την Αχαΐα Κλάους.

Προλόγισε ο υπεύθυνος του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Χρήστος Γιαννόπουλος.

 

Το 1ο Διεθνές Χορευτικό Αντάμωμα συνεχίστηκε χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται σήμερα Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου. Στον Πολυχώρο της «Ιχθυόσκαλας» θα εμφανιστούν αντίστοιχα τα εξής χορευτικά σχήματα: 

1. ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΙΟΝΑΣ χοροί ΑΙΓΑΙΟΥ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ “Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” χοροί ΦΛΩΡΙΝΑΣ

3. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΗΡΟΚΟΜΙΤΗΣΑ» χοροί ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΦΙΛΩΝ ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ ΑΧΑΙΑΣ χοροί ΘΡΑΚΗΣ

5. ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ χοροί ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

6. ΛΑΪΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΤΡΑΣ χοροί ΑΙΓΑΙΟΥ

7. ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ Π.Ο. ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ χοροί ΣΚΟΠΕΛΟΥ

8. ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΣΑΤΙΔΟΣ ΠΑΤΡΩΝ «Ο ΦΙΛΕΡΗΣ» χοροί ΑΙΓΑΙΟΥ