Εκατοντάδες φίλοι της  μουσικής στην Πάτρα απόλαυσαν χθες Πέμπτη, το βράδυ,  ένα μοναδικό ταξίδι «Στους 5 ανέμους» το οποίο με αφετηρία το Δημοτικό Θερινό Θέατρο απλώθηκε σε όλη την πόλη.

 

Ο Στέφανος Κορκολής, η Σοφία Μανουσάκη, η ιστορική φιλαρμονική Κέρκυρας «ΟΜΟΝΟΙΑ»,  100 παιδιά από το μουσικό γυμνάσιο της Πάτρας, η μεικτή χορωδία Amabile της πόλης με 75 χορωδούς, είχαν ένα ιδιαίτερο μουσικό αντάμωμα μέσα από το οποίο άφησαν το δικό τους αποτύπωμα που θα μείνει για καιρό χαραγμένο στο μυαλό όλων όσων είχαν την τύχη  να παρακολουθήσουν τη συναυλία.

 

Η Ιστορική Φιλαρμονική της Κέρκυρας με αφορμή τη συμπλήρωση  126 χρόνια από την ίδρυση της, με επίτιμο μαέστρο τον Στέφανο Κορκολή τίμησε τα 30 χρόνια λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου της Πάτρας αλλά και τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την  ίδρυση των μουσικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα.

 

Στη σκηνή του Δημοτικού Θερινού Θεάτρου της Αχαϊκής πρωτεύουσας και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ, εκτυλίχθηκε μια μουσική ιεροτελεστία στην οποία κυριάρχησαν ο λυρισμός, η φαντασία, η αγάπη, το πάθος, οι μεθυστικοί  ρυθμοί και μελωδίες συναισθηματικά φορτισμένες, μπαλάντες και τραγούδια εξωστρεφών διαθέσεων.

Τη συναυλία παρακολούθησαν δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι και η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας Λυδία Καραθανασοπούλου η οποία είχε συνάντηση με τους καλλιτέχνες.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας.