ΑύριοΤρίτη 17 Απριλίου και ώρα 09.30σε όλα τα σχολεία Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πατρέων θα πραγματοποιηθεί άσκηση σεισμού.

Η άσκηση σε κάθε σχολείο θα πραγματοποιηθεί βάση των σχεδίων έκτακτης ανάγκης εκκένωσης κάθε σχολικού κτιρίου με συγκέντρωση όλων των εκπαιδευτικών και των μαθητών εντός και εκτός του σχολικού συγκροτήματος, στους προεπιλεγμένους χώρους καταφυγής.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης στο 3ο Γενικό Λύκειο Πατρών (Αγ. Ιωάννη Πράτσικα 2 και Ελευθερίου Βενιζέλου), προβλέπεται κατάρρευση εσωτερικής τοιχοποιίας, εκδήλωση πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο – μηχανοστάσιο του κτιρίου και διάσωση μαθητών.

Σκοπός της άσκησης είναι η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ετοιμότητας και συντονισμού μεταξύ των όλων εμπλεκόμενων φορέων, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου σεισμού.

Η άσκηση ετοιμότητας θα πραγματοποιηθεί από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων, την Αντιδημαρχία Παιδείας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης και την Διοίκηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, με τη συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ., της Δ.Ε.Η. του ΕΚΑΒ, και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πάτρας.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης κ. Ανδρέα Φίλια, σκοπός της άσκησης, είναι η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ετοιμότητας και συντονισμού μεταξύ των όλων εμπλεκόμενων φορέων, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου σεισμού.

Στις 9.30 αύριο το πρωί, όλοι οι διευθυντές ταυτόχρονα, θα λάβουν ένα SMS, που θα σημάνει και την έναρξη της άσκησης, με εκκένωση των αιθουσών, συγκέντρωση και καταγραφή μαθητών στο προαύλιο και 20 λεπτά αργότερα, θα λάβουν ένα δεύτερο SMS, που θα δηλώνει το τέλος της άσκησης.

Την άσκηση, στο 3οΛύκειο, μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά και οι μαθητές των υπολοίπων σχολείων από το portal του Δήμου Πατρέων: http://www.e-patras.gr/portal/web/common/home (Ζωντανή Μετάδοση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου) ή ακολουθώντας τον υπερσύνδεσμο: http://streaming2.syzefxis.gov.gr/patra/stream.html.