Τα Δημοτικά Ιατρεία του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, με την ευθύνη και τον γενικό συντονισμό της Προέδρου του Οργανισμού Αναστασίας Παπαντωνοπούλου, διοργανώνουν δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για το Σακχαρώδη Διαβήτη στα πλαίσια του προγράμματος «Απρίλιος: Μήνας Παρέμβασης για το Διαβήτη». Σκοπός του προγράμματος είναι να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη του Διαβήτη μέσω της σωστής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν στα ΚΑΠΗ τρεις ομιλίες με θέμα: «Η σημασία της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της σωστής αντιμετώπισης του Διαβήτη »,

-10 Απριλίου 2013, Τετάρτη, Β΄ ΚΑΠΗ Αγυιάς, Ομιλητής Δημήτρης Λιάνας, Γενικός Ιατρός, Επ. Α΄ ΕΣΥ

-17 Απριλίου 2013, Τετάρτη, Γ΄ΚΑΠΗ Ζαρουχλεϊκων, Ομιλητής Γιώργος Μαντζουράνης, Γενικός Ιατρός, Δ/ντης ΕΣΥ

-18 Απριλίου 2013, Πέμπτη, Α΄ ΚΑΠΗ Βοσπόρου, Ομιλήτριες: Αικατερίνη Αποστολοπούλου, Γενικός Ιατρός, Επ Α΄ΕΣΥ και Χαραλαμπία Σαμπαζιώτη, Γενικός Ιατρός, Επ Α΄ΕΣΥ.

Οι ομιλίες απευθύνονται σε όλους τους πολίτες, ξεκινούν στις 7:00 μμ και θα δοθούν ενημερωτικά έντυπα για το διαβήτη με συμβουλές διατροφής και άσκησης.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου για κάθε ενδιαφερόμενο από τις 8:30 πμ στις ακόλουθες ημερομηνίες

-17 Απριλίου 2013, Τετάρτη, Β΄ ΚΑΠΗ Αγυιάς

-23 Απριλίου 2013, Τετάρτη, Γ΄ ΚΑΠΗ Ζαρουχλεϊκων

-24 Απριλίου 2013, Πέμπτη, Α΄ ΚΑΠΗ Βοσπόρου

Οι ανωτέρω δράσεις πραγματοποιούνται στα πλαίσια του 3ου Κύκλου Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του Πληθυσμού για Θέματα Υγείας, που υλοποιείται από τα Δημοτικά Ιατρεία του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και την υποστήριξη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων - Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας με επίκεντρο την πρόληψη. Στόχος είναι η βελτίωση του επιπέδου υγείας του πληθυσμού σε όλη την κοινότητα και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.