ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

& ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ

Αριθμός 509

Με την υπ' αριθμόν 509/2014 απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων,

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

Εγκρίνει την οριοθέτηση μίας γενικής θέσης στάθμευσης οχημάτων ΑΜΕΑ επί της οδού Μπότσαρη αρ. 21, Δημοτικής Κοινότητας Μεσσάτιδας.

Επί της ανωτέρω θέσης, η οποία θα έχει μήκος 5.00 μ., θα σταθμεύουν μόνο οχήματα ατόμων με ειδικές ανάγκες, τα οποία θα φέρουν υποχρεωτικά σε εμφανή θέση το ειδικό διακριτικό σήμα.

Μετά την έγκριση της απόφασης από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδος και Ιονίου, τα αρμόδια συνεργεία κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης του Δήμου Πατρέων, θα τοποθετήσουν τις απαιτούμενες ρυθμιστικές πινακίδες (Ρ-71) στις κατάλληλες θέσεις και θα προβούν στην χάραξη της αντίστοιχης οριζόντιας διαγράμμισης, αντίστοιχα, σύμφωνα με τ' ανωτέρω.

Διευκρινίζεται ότι:

Επί της υπόψη οδού στον αρ. 21, διαμένει η αιτούσα της οποίας το ενήλικο τέκνο είναι άτομο με ψυχοκινητική αναπηρία και μεταφέρεται από συγγενικό της πρόσωπο με το επιβατικό όχημά του, (αφού η αιτούσα δεν δύναται να το μεταφέρει λόγω γήρατος).

Μετά από αυτοψία αρμοδίων τεχνικών υπαλλήλων της υπηρεσίας του Δήμου, διαπιστώθηκε ότι επί της υπόψη οδού δεν υπάρχει οριοθετημένη θέση στάθμευσης για ΑΜΕΑ, πλην όμως υπάρχει γενική θέση στάθμευσης οχημάτων ΑΜΕΑ στην ευρύτερη περιοχή και συγκεκριμένα στην παράλληλη αυτής οδό, Αρακύνθου. Παρόλα ταύτα η οριοθετημένη θέση δεν εξυπηρετεί την αιτούσα, λόγω απόστασης.

Η παρούσα απόφαση θα αποσταλεί για έλεγχο νομιμότητας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.

Η Πρόεδρος O Γραμματέας

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

- ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Τα Μέλη