ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

 

Στο πλαίσιο του Πατρινού Καρναβαλιού 2023  έχει δρομολογηθεί η προκήρυξη των τριών Πανελλήνιων Διαγωνισμών Αφίσας με απονομή βραβείων και διακρίσεων κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας. Οι διαγωνισμοί αυτοί θα έχουν στόχο την ανάδειξη α) της κεντρικής αφίσας προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού 2023  β) της αφίσας του Καρναβαλιού των Μικρών 2023 και γ) της αφίσας του 58ου Παιχνιδιού Κρυμμένου Θησαυρού (2023).

Οι αφίσες που θα δημιουργήσουν οι καλλιτέχνες θα πρέπει να συνδέονται με το ακόλουθο δημιουργικό  σκεπτικό: 

Οι συνέπειες της διετούς πανδημίας και της έναρξης του πολέμου στην Ουκρανία είναι βαθιές και σημαντικές στη ζωή μας και μας οδήγησαν στην αναθεώρηση σκέψεων, ιδεών νοοτροπιών. Μέσα σε αυτό το κλίμα προβάλλεται ακόμα πιο πολύ η αναγκαιότητα να κτίσουμε εκ νέου ένα κόσμο πιο ειρηνικό και δίκαιο.

Το Πατρινό Καρναβάλι λοιπόν, αναζητά την αποτύπωση της ελπίδας και της προσπάθειας για την αναγέννηση του ανθρώπου, για την κοινωνία που τα οράματα μας θα γίνονται πραγματικότητα.

Οι συµµμετέχοντες θα κληθούν να οπτικοποιήσουν τις σκέψεις, τις ιδέες και τον προβληματισμό τους με πρωτότυπο τρόπο.

Η διάρκεια διεξαγωγής των τριών Διαγωνισμών θα οριστεί για το χρονικό διάστημα από την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 έως και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό θα έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας και φοιτούν ή είναι απόφοιτοι ανώτερων ή ανώτατων δημόσιων ή ιδιωτικών σχολών όλων των τομέων του design στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Επίσης φοιτητές ή απόφοιτοι Σχολών Καλών Τεχνών, Γραφιστικών τεχνών, καλλιτέχνες, και ομάδες. Οι αφίσες που θα επιλέξουν οι κριτικές επιτροπές των διαγωνισμών (τα μέλη των οποίων θα οριστούν από επόμενο Δ.Σ) θα λάβουν  τιμητικές διακρίσεις και χρηματικά έπαθλα. Συγκεκριμένα ο πρώτος νικητής του Διαγωνισμού κεντρικής αφίσας του Πατρινιού Καρναβαλιού 2023 θα λάβει το ποσό των 500 ευρώ και ο πρώτος νικητής του Διαγωνισμού της αφίσας του 58ου Παιχνιδιού Κρυμμένου Θησαυρού (2023) επίσης το ποσό των 500 ευρώ. Οι υπόλοιποι νικητές θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις όπως και οι νικητές του Διαγωνισμού για το Καρναβάλι των Μικρών 2023.

Οι αναλυτικές προκηρύξεις των διαγωνισμών θα αναρτηθούν στην επίσημη σελίδα της ΚΕΔΗΠ www.carnivalpatras.gr στο πλαίσιο Νέα/Εταιρικοί Διαγωνισμοί κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής τους.