ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Δήμαρχος Πατρέων και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, αποχαιρετούμε σήμερα με βαθιά θλίψη, τον σύντροφό μας Ανδρέα Αντωνόπουλο, που έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.

Η Πάτρα, η εργατική τάξη, είναι από σήμερα φτωχότερη, γιατί έχασε ένα εκλεκτό παιδί της, έναν αγωνιστή, για χρόνια πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, που δεν σταμάτησε ποτέ να παλεύει για τα δίκια της εργατικής τάξης και του λαού. Έναν λαϊκό ηγέτη, που γρήγορα κατάλαβε ότι δεν αρκεί η υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης από το συνδικάτο, χρειάζεται και η πολιτική οργάνωση, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Γι’ αυτό οργανώθηκε στο ΚΚΕ.

Βάδισε πάντα με το κεφάλι ψηλά και το μέτωπο καθαρό, στους εργασιακούς χώρους, όπου κατέγραψε πλούσια και σημαντική συνδικαλιστική δράση, στα τοπικά ζητήματα, ως δημοτικός σύμβουλος, με στόχο πάντα την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού, στην καθημερινή του ζωή.

Ήταν τόσο μεγάλη η ζέση και η αγωνιστικότητα του Ανδρέα για μια δίκαιη κοινωνία και για το καλό των εργαζομένων και του λαού της Πάτρας, που δεν έλειψε ποτέ, ούτε και την περίοδο της σοβαρής ασθένειάς του, από την πρώτη γραμμή της πάλης.

Άνθρωπος εργατικός, τίμιος, ευγενής, αφιέρωσε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του και στον αγώνα της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο της Πάτρας και υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους συνεργάτες του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, υπεύθυνος για χρόνια του Γραφείου Τύπου, δίνοντας καθημερινά τον αγώνα για την πόλη, για να είναι η Πάτρα στα χέρια του λαού.

Έζησε με τη γενναιότητα του λαϊκού αγωνιστή και έφυγε με τον ίδιο τρόπο, δίνοντας όλο το προηγούμενο διάστημα τη μάχη για τη ζωή.

Η μνήμη του Ανδρέα Αντωνόπουλου θα παραμείνει άσβεστη και τις επόμενες μάχες που έρχονται θα τις δώσουμε και γι’ αυτόν.

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή απευθύνουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στη σύζυγό του Μαρία, στην κόρη του Νίκα και τον γαμπρό του, Βασίλη.