ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάτρα, 31/ 03/2016

ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ Αριθμ. Πρωτ: 354/ΔΠ718_2

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ-

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Δ/ΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΟΔΩΝ

ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Παντανάσσης 17 & Ρήγα Φεραίου (1οςόροφος)

Τηλ: 2613-610320

Ιστοσελίδα Δήμου: www.e-patras.gr

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

(ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΑΣΥΛΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

έχοντας υπ ΄ όψιν:

1. Τα άρθρα 192 «περί εκμίσθωσης ακινήτων Δήμων και Κοινοτήτων» σε συνδυασμό

με το άρθρο 201 «περί δημοπρασιών» του Ν. 3463/2006,

  1. Το Π. Δ 270/81 «περί καθορισμού των οργάνων της διαδικασίας και των όρων διενέργειας δημοπρασίας κ.λπ» προκειμένου ο Δήμος Πατρέων να εκμισθώσει ακίνητο ιδιοκτησίας του (Δημοτικό Περίπτερο) που βρίσκεται στην περιοχή του Δασυλλίου Πατρών.
  1. Το άρθρο 72 παρ. 1περίπτωση Ε του Ν.3852/2010«Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης» Καλλικράτης Οικονομική Επιτροπή – Αρμοδιότητες.
  1. Τις διατάξεις του άρθρο 4 παρ. 1 περίπτωση ε του Π.Δ 34/95 «μη προστατευόμενες μισθώσεις»
  1. Την αριθμ. 57/3-2-2016 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου περί «συγκρότησης Επιτροπής Δημοπρασιών μέχρι 31/12/2016 καθώς και την με αριθμ. πρωτ: 234/7761/21/1/2016 Απόφαση Δημάρχου περί μεταβίβασης αρμοδιότητας Προέδρου Επιτροπής Δημοπρασιών.
  1. Την υπ ΄αριθμ. 7/ 13-1-2016 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία εγκρίνεται η διενέργεια φανερής, προφορικής, πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση ακινήτου (Δημοτικό Περίπτερο) και η οποία εγκρίθηκε με την υπ ΄αριθμ. 9618/980/.12-2-.2016 όμοια Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
  1. Tην υπ ΄αριθμ. 193/ 12-4--2016 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία καταρτίζει τους όρους διακήρυξης φανερής, προφορικής, πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση ακινήτου (Δημοτικό Περίπτερο) το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σαν κατάστημα εστίασης και αναψυχής.
  1. Tην αριθμ. 261/21-3-1991 Οικοδομική Άδεια του Δήμου Πατρέων.

ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΕΙ:

Δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση ακινήτου (Δημοτικό Περίπτερο ) στο Δασύλλιο της Πόλης των Πατρών που περιγράφεται παρακάτω. και καλούμε τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης.

ΑΡΘΡΟ 1Ο

Περιγραφή Ακινήτου

To εκμισθούμενο ακίνητο (Δημοτικό περίπτερο) βρίσκεται στην περιοχή του Δασυλλίου της Πόλης των Πατρών σε χώρο συνολικού εμβαδού 2.353 τμ και περιλαμβάνει αναλυτικώς:

1. Υπόγειο εμβαδού Ε= 129,26 τμ

2. Ισόγειο και WC Α ορόφου εμβαδού Ε= 702,39 τμ

3. Χώρο ταράτσας με ημιυπαίθριο χώρο (κιόσκι), εμβαδού Ε= 606,05 τμ

4. Περιβάλλον χώρος, εμβαδού Ε = 1.682,11 τμ

Το μίσθιο ακίνητο θα λειτουργήσει ως κατάστημα εστίασης και αναψυχής, συγκεκριμένα για Επιχείρηση μαζικής εστίασης πλήρους γεύματος (ζεστής και κρύας κουζίνας), επιχείρηση αναψυχής καθώς και επιχείρηση προσφοράς κατά κύριο λόγο οινοπνευματωδών ποτών (Καφέ – Εστιατόριο - Αναψυκτήριο - Σνακ Μπαρ) με τη υποχρέωση λειτουργίας του καταστήματος όλον τον χρόνο.

ΑΡΘΡΟ 2Ο

Τρόπος διενέργειας της δημοπρασίας

Η δημοπρασία είναι πλειοδοτική, φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στην διακήρυξη ώρας, εφόσον εξακολουθούν άνευ διακοπή οι προσφορές. Για την συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή Δημοπρασιών, η απόφαση της οποίας καταχωρείται στα Πρακτικά.

Η κάθε προφορική προσφορά, πρέπει να είναι κατά δέκα (10) ΕΥΡΩ τουλάχιστον μεγαλύτερη από την προηγούμενη. Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπώνυμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική για τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αυτή μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη.

Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να το δηλώσει τούτο προς την επί της Δημοπρασίας Επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, άλλως θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό Η Απόφαση της επί της δημοπρασίας Επιτροπής περί αποκλεισμού ενδιαφερομένου να συμμετάσχει στην δημοπρασία, επειδή δεν πληροί τους υπό της οικείας διακηρύξεως προβλεπόμενους όρους, αναγράφεται στα πρακτικά. Τα πρακτικά της δημοπρασίας συντάσσονται εφ΄ απλού χάρτου.

Μετά την λήξη της δημοπρασίας τα πρακτικά υπογράφονται από την Επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας και από τον τελευταίο πλειοδότη και τον εγγυητή αυτού. Αν κάποιος από αυτούς είναι αγράμματος, υπογράφει άντ' αυτού άλλος, βάσει, ειδικού νομίμου πληρεξουσίου ή δύο πρόσωπα εκ των παρισταμένων κατά την διενέργεια της δημοπρασίας, τα οποία καλεί ή Επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας και τα οποία βεβαιώνουν στο πρακτικό της δημοπρασίας ότι ό τελευταίος πλειοδότης ή ο εγγυητής του δήλωσε άγνοια γραμμάτων.

ΑΡΘΡΟ 3Ο

Τόπος και ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας

Η δημοπρασία θα διενεργηθεί την 16 Μαϊου 2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα από 11:00 π.μ έως την λήξη της, στο επί της οδού Παντανάσσης 17 - 1οςόροφος,Δημοτικό κτίριο. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα η δημοπρασία θα επαναληφθεί στις 23 Μαϊου 2016 επίσης στον ίδιο χώρο, την ίδια ημέρα, την ίδια ώρα και με τους ίδιους όρους της διακήρυξης.

ΑΡΘΡΟ 4Ο

Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς.

Ως ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς για την εκμίσθωση του ακινήτου (Δημοτικού Περιπτέρου) ορίζεται το ποσό των Ευρώ Δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500€) μηνιαίως, πλέον 3,6% χαρτοσήμου για το πρώτο έτος.

ΑΡΘΡΟ 5Ο

Εγγυητής

Για να συμμετάσχει στην δημοπρασία κάθε ενδιαφερόμενος, πρέπει να εμφανίσει ενώπιον της Επιτροπής αξιόχρεο εγγυητή, ο οποίος εγγυητής θα πρέπει να προσκομίσει εγγυητική επιστολή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή οποιασδήποτε Τράπεζας αναγνωρισμένης και νομίμως λειτουργούσας στην Ελλάδα, ποσού ύψους δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (2.500€). Η Εγγυητική αυτή Επιστολή θα αντικατασταθεί με εγγυητική καλής εκτέλεσης, ποσού ύψους 50.000 € ως εγγύηση της πιστής και ορθής εκτέλεσης των όρων της σύμβασης, εφόσον ο ενδιαφερόμενος για τον οποίον έχει εγγυηθεί κηρυχθεί πλειοδότης.

Επιπλέον ο Εγγυητής θα υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας και έτσι καθίσταται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον υπεύθυνος με το πλειοδότη για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.

ΑΡΘΡΟ 6Ο

Δικαίωμα αποζημίωσης

Ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά δικαίωμα προς αποζημίωση από την μη έγκριση των πρακτικών της δημοπρασίας από το αρμόδιο όργανο του Δήμου ή της διοικητικής αρχής που έχει την αντίστοιχη αρμοδιότητα.

ΑΡΘΡΟ 7ο

Σύμβαση

Ο τελευταίος πλειοδότης, υποχρεούται όπως εντός δέκα (10) ημερών από την κοινοποίηση που ενεργείται με αποδεικτικό παραλαβής της απόφασης της διοικητικής αρχής περί κατακυρώσεως ή εγκρίσεως του αποτελέσματος της δημοπρασίας, να προσέλθει μαζί με τον εγγυητή του για τη υπογραφή της σύμβασης, άλλως η κατατεθείσα εγγύηση συμμετοχής στην δημοπρασία καταπίπτει υπέρ του Δήμου χωρίς δικαστική παρέμβαση. Ενεργείται δε αναπλειστηριασμός εις βάρος του και του εγγυητή του, οι οποίοι ευθύνονται για το μεγαλύτερο τυχόν οικονομικό αποτέλεσμα της δημοπρασίας από αυτό της προηγούμενης. Μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας των δέκα (10) ημερών η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίστηκε οριστικά. Ρητά καθορίζεται ακόμη, ότι η σχετική σύμβαση που θα υπογραφεί, δεν εμπίπτει στις διατάξεις για την επαγγελματική μίσθωση και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοια (περίπτωση ε΄ παράγραφος 1 άρθρο 4 π.δ. 34/1995.

ΑΡΘΡΟ 8Ο

Διάρκεια εκμίσθωσης

Η μίσθωση θα έχει διάρκεια έξι (6) έτη. Προβλέπεται παράταση εάν ζητηθεί για επιπλέον έξι (6) έτη κατόπιν της σύμφωνης γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου.Σιωπηρή παράταση της μίσθωσης σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να γίνει. Η βούληση του Δήμου εκφράζεται ρητά εγγράφως και με την διαδικασία και τα όργανα που ορίζει ο Νόμος. Ο μισθωτής πριν την λήξη της σύμβασης και συγκεκριμένα έξι (6) μήνες νωρίτερα θα μπορεί να υποβάλλει έγγραφη αίτηση για την παράταση της μίσθωσης, διαφορετικά μετά το πέρας των έξι (6) ετώνθα λύεται αυτοδικαίως χωρίς να γίνεται ουδεμία παράταση της και θα διενεργείται νέα δημοπρασία εκμίσθωσης.

Με τη σύμβαση, ο μισθωτής παραιτείται ρητά και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα που υπάρχει ή πρόκειται να χορηγηθεί για περαιτέρω παραμονή στο μίσθιο και μετά τη λήξη του συμβατικού χρόνου της μίσθωσης. Επίσης, παραιτείται ρητά ο μισθωτής από κάθε αξίωση για αποζημίωση μετά το τέλος της μίσθωσης από οποιαδήποτε αιτία.

ΑΡΘΡΟ 9Ο

Λήξη της μίσθωσης

Ο μισθωτής υποχρεούται με την λήξη της μίσθωσης να παραδώσει το μίσθιον στη κατάσταση στην οποία το παρέλαβε, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση Στη περίπτωση καθυστέρησης παράδοσης του μισθίου κατά την λήξη ή την με οποιονδήποτε τρόπο λύση της μίσθωσης, ο μισθωτής υποχρεώνεται να καταβάλλει στον εκμισθωτή λόγω ειδικής αποζημίωσης και ποινική ρήτρα 300 € για κάθε ημέρα καθυστέρησης μέχρι την παράδοση του μισθίου, μη αποκλειομένης και της καταβολής αθροιστικώς και κάθε άλλης αποζημίωσης για κάθε άλλη εκ της καθυστέρησης της εκκένωσης και παράδοσης του μισθίου θετική ή αποθετική ζημία του εκμισθώτή. Σε περίπτωση μη καταβολής δύο (2) μισθωμάτων ο Δήμος έχει πέραν των δικαιωμάτων έξωσης κ.λπ και το δικαίωμα έκπτωσης της εγγυητικής επιστολής.

ΑΡΘΡΟ 10Ο

Εγκατάλειψη εκμισθούμενου χώρου πριν την λήξη της μίσθωσης

Σε περίπτωση κατά την οποία για οποιονδήποτε λόγο και αιτία εγκαταλειφθούν οι εκμισθούμενοι χώροι από τον μισθωτή πρίν από την λήξη της σύμβασης, θα οφείλονται και θα καθίστανται ληξιπρόθεσμα και απαιτητά όλα τα μέχρι της λήξης της σύμβασης μισθώματα, παράλληλα δε θα εκπίπτει η κατατεθείσα εγγύηση καλής εκτέλεσης

ΑΡΘΡΟ 11Ο

Αναπροσαρμογή μισθώματος

Κατά το πρώτο έτος της μίσθωσης, ως μηνιαίο μίσθωμα θα καταβάλλεται το ποσό το οποίο θα προσφέρει ο τελευταίος πλειοδότης, και έχει κατακυρωθεί με Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Από το δεύτερο μισθωτικό έτος και για κάθε επόμενο έτος διάρκειας της μίσθωσης, το μηνιαίο μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται σε ποσοστό σύμφωνα με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Τιμάριθμο), που ισχύει για το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο, όπως αυτό προσδιορίζεται από τη Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος. Σαφώς σε κάθε περίπτωση το μηνιαίο μίσθωμα δεν θα μπορεί να είναι κατώτερο από το καταβαλλόμενο, ήτοι δεν μειώνεται σε περίπτωση αρνητικού πληθωρισμού και μείωσης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή

ΑΡΘΡΟ 12Ο

Προθεσμία καταβολής του Μισθώματος

Το μηνιαίο μίσθωμα θα καταβάλλεται το πρώτο δεκαήμερο κάθε μισθωτικού μήνα στο Ταμείο του Δήμου. Η καταβολή θα αρχίζει από την υπογραφή του Συμφωνητικού και θα δύναται να αποδειχθεί μόνο δι΄ εγγράφου εξοφλητικής αποδείξεώς του, κατ΄ αποκλεισμό παντός άλλου αποδεικτικού μέσου και αυτού ακόμη του όρκου. Το δε τέλος Χαρτοσήμου (3,6%) θα βαρύνει εξ ολοκλήρου τον μισθωτή, ως και κάθε άλλη εισφορά, τέλος, φόρος ή άλλη επιβάρυνση επί του μισθώματος ή επί του μισθίου οιουδήποτε τρίτου φυσικού ή νομικού προσώπου που τυχόν θεσπιστούν και βαρύνουν το μίσθιο ακίνητο.

ΑΡΘΡΟ 13Ο

Δικαιολογητικά επί ποινή αποκλεισμού ( άρθρο 3 παρ.2 στοιχείο θ΄ του Π.Δ 270/81)

Δικαίωμα συμμετοχής στη δημοπρασία έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Για να γίνει κάποιος δεκτός στην δημοπρασία πρέπει να υποβάλλει υποχρεωτικά και επί ποινή αποκλεισμού τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1) Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος η οποία επισυνάπτεται στην παρούσα, με πλήρη στοιχεία του αιτούντος, Α.Φ.Μ, αρμόδια ΔΟΥ, τηλέφωνα κ.λπ και στην οποία να μνημονεύεται ρητά ολόκληρο το περιεχόμενο της παρακάτω παραγράφου « Δεν είμαι άμεσα ή έμμεσα οφειλέτης του Δήμου Πατρέων. Δεν έχω συμβληθεί με αυτόν και να μην έχω εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μου. Ατομικά ή ως εταίρος ομόρρυθμης ή ετερόρρυθμης ή μέτοχος ή εταίρος ΕΠΕ, δεν έχω νοικιάσει άλλα μίσθια από τον Δήμο Πατρέων τα οποία να τα παρακρατώ και δεν έχω δικαστική διένεξη με τον Δήμο Πατρέων για οποιονδήποτε λόγο και αιτία με τις ως άνω ιδιότητες », νομίμως υπογεγραμμένη και με θεώρηση του γνησίου υπογραφής. (ενδιαφερόμενος).

2) Αντίγραφο Δελτίου ταυτότητας (ενδιαφερόμενος και εγγυητής )

3) Εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης και νομίμως λειτουργούσας στην Ελλάδα Τράπεζας ή γραμμάτιο του ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για την συμμετοχή στην δημοπρασία και υπογραφή της συμβάσεως, χρηματικού ποσού ίσο με το 10% του ορίου πρώτης προσφοράς του προς εκμισθωμένου ακινήτου υπολογιζομένου για ένα έτος, η οποία αντιστοιχεί σε ποσό 3.000 €, και θα επιστρέφεται σε όλους μετά το πέρας της δημοπρασίας και μόλις εκδοθεί απόφαση για το αποτέλεσμα πλην του τελευταίου πλειοδότη.

Στις περιπτώσεις επανάληψης της δημοπρασίας κατατίθεται η ίδια εγγύηση (ενδιαφερόμενος).

4) Βεβαίωση της Διεύθυνσης Οικονομικής Υπηρεσίας -Τμήμα Ταμείου- του Δήμου Πατρέων καθώς και από την αντίστοιχη Διεύθυνση Οικονομικής Υπηρεσίας -Τμήμα Ταμείου – του Δήμου στον οποίο ανήκουν, περί μη οφειλής από μισθώματα, τέλη, πρόστιμα κ.λπ, η οποία θα έχει εκδοθεί το αργότερο δέκα (10 )ημέρες πριν από την ημερομηνία που θα υποβληθεί. (ενδιαφερόμενος και εγγυητής ).

5) Απόσπασμα Ποινικού Μητρώου έκδοσης τελευταίου τριμήνου πριν από την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού από το οποίο να προκύπτει ότι ο προσφέρων δεν έχει καταδικαστεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση για κάποιο από τα αδικήματα του Αγορανομικού Κώδικα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας ή για κάποιο από τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της εκβίασης, της πλαστογραφίας, της ψευδορκίας της δωροδοκίας και της δόλιας χρεοκοπίας. (ενδιαφερόμενος και εγγυητής)

  • Υπόχρεοι στην προσκόμιση ποινικού μητρώου είναι :
  • α) Φυσικά πρόσωπα
  • β) Οι διαχειριστές όταν το Νομικό πρόσωπο είναι Ο.Ε, Ε.Ε ή Ε.Π.Ε
  • γ) Ο Πρόεδρος του Δ.Σ &ο Διευθύνων Σύμβουλος όταν το Νομικό πρόσωπο είναι Α.Ε.
  • δ) Σε κάθε άλλη περίπτωση νομικού προσώπου, οι νόμιμοι εκπρόσωποί του
  • ε) Ο Πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου για τους Συνεταιρισμούς.

6) Πιστοποιητικά έκδοσης τελευταίου εξαμήνου από το αρμόδιο Πρωτοδικείο από το οποίο να προκύπτει ότι οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν κηρυχθεί:

1. σε πτώχευση, πτωχευτικό συμβιβασμό, παύση εργασιών και δεν έχει κατατεθεί αίτηση για να κηρυχθούν σε πτώχευση

2. εκκαθάριση, ούτε εκκρεμεί αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης

3. αναγκαστική διαχείριση,υπό διαδικασία αναγκαστικής διαχείρισης και δεν εκκρεμεί αίτηση για αναγκαστική διαχείριση. (ενδιαφερόμενος )

7) Πιστοποιητικό Φορολογικής ενημερότητας, που εκδίδεται από την αρμόδια κατά περίπτωση αρχή τουλάχιστον τελευταίου τριμήνου από το οποίο να προκύπτει ότι είναι ενήμεροι ως προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, κατά την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού (ενδιαφερόμενος).

8) Ασφαλιστική ενημερότητα που εκδίδεται από την αρμόδια κατά περίπτωση αρχή από το οποίο να προκύπτει ότι είναι ενήμερος ως προς τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης κατά την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού (ενδιαφερόμενος ).

9) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 με το γνήσιο της υπογραφής, ότι αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα όλους τους όρους της διακήρυξης καθώς και ότι έχουν πλήρη γνώση των χώρων και των εγκαταστάσεων που θα εκμισθωθούν (ενδιαφερόμενος και εγγυητής ).

10) Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/ 86 με το γνήσιο της υπογραφής, στην οποία ο υποψήφιος μισθωτής θα δηλώνει ότι:

α) δεν έχει καταδικαστεί για αδίκημα που να αφορά επαγγελματικό παράπτωμα

β) δεν έχει κηρυχθεί έκπτωτος από σύμβαση του Δημοσίου Τομέα ή Ν.Π.Δ.Δ

γ) δεν έχει τιμωρηθεί με αποκλεισμό από διαγωνισμούς του Δημοσίου Τομέα ή ΝΠΔΔ.

11) Στην περίπτωση που στην δημοπρασία συμμετέχει προσωπική εταιρεία (ομόρρυθμη ή ετερόρρυθμη εταιρεία) ή εταιρεία περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ), οι βεβαιώσεις που αναφέρονται στο άρθρο 13 παρ. 4 της παρούσης, πρέπει να αφορούν κι σε όλους τους εταίρους. Εάν στη δημοπρασία συμμετέχει ανώνυμη εταιρεία (Α.Ε.), οι βεβαιώσεις που αναφέρονται στο άρθρο 13 παρ. 4 της παρούσης θα αφορούν και σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τον εντεταλμένο σύμβουλο, δηλαδή εκείνον στον οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο έχει εκχωρήσει τις αρμοδιότητες εκπροσώπησης του προς τα έξω. Ειδικότερα, εφόσον στη δημοπρασία συμμετέχει νομικό πρόσωπο, θα προσκομιστούν νομίμως δημοσιευμένο καταστατικό σύστασης, ή ιδρυτική πράξη, αυτούσιο το κείμενο των κωδικοποιημένων καταστατικών, εφόσον υπάρχουν τροποποιήσεις του αρχικού, καθώς και πιστοποιητικό από την αρμόδια δικαστική και διοικητική αρχή το οποίο θα έχει εκδοθεί το αργότερο δύο (2) ημέρες, πριν την ημερομηνία που θα υποβληθεί αναφορικά με τις τροποποιήσεις του καταστατικού. Επίσης από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.Μ Η) πιστοποιητικό ισχύουσας εκπροσώπησης. Επίσης στην περίπτωση συμμετοχής Ανώνυμης Εταιρείας (Α.Ε.), θα προσκομίζεται βεβαίωση από το Τμήμα Ανωνύμων Εταιρειών, της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης, της οικείας Περιφέρειας, η οποία θα έχει εκδοθεί το αργότερο δύο (2) ημέρες, πριν την ημερομηνία που θα υποβληθεί, περί μη λύσης (ή ανάκλησης της άδειας σύστασης), μη θέσης σε εκκαθάριση, καθώς και περί τροποποιήσεων. Εφόσον συμμετέχουν φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν ‘'εν κοινοπραξία'', όλα θα ευθύνονται αλληλεγγύως κι εις ολόκληρον, τυχόν δε αντίθετη δήλωσή τους και μετά την προσφορά τους, θα είναι απαράδεκτη.

12) Σε περίπτωση εγκατάστασης του συμμετέχοντος ή και του εγγυητή στην αλλοδαπή, τα σχετικά δικαιολογητικά εκδίδονται από τις Αρχές της χώρας που είναι εγκατεστημένος και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία της Χώρας αυτής, νομίμως μεταφρασμένα και επικυρωμένα.

ΑΡΘΡΟ 14Ο

Η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία επισυνάπτεται στο τέλος της παρούσας διακήρυξης καθώς και ο φάκελος κλειστός με τα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα κατατίθενται επί ποινή αποκλεισμού την ημέρα διενέργειας της δημοπρασίας, στο Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας, Παντανάσσης 17 1οςόροφος Στη διαδικασία αποσφράγισης μπορούν να παρίστανται οι συμμετέχοντες με τους νομίμους εκπροσώπους τους ή εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους τους καθώς επίσης και τους εγγυητές τους.

ΑΡΘΡΟ 15ο

Κάθε έλλειψη ή ανακρίβεια δικαιολογητικών, που θα διαπιστωθεί μετά τον έλεγχο, θα συνεπάγεται τον αποκλεισμό του συμμετέχοντος εκείνου, του οποίου τα δικαιολογητικά βρέθηκαν ελλιπή ή ανακριβή. Το πρακτικό της εξέτασης του φακέλου των δικαιολογητικών θα κοινοποιηθεί στους παρόντες ενδιαφερόμενους και θα είναι πλήρως αιτιολογημένο ως προς τους λόγους του τυχόν αποκλεισμού. Κατά του ανωτέρω πρακτικού χωρούν ενστάσεις οι οποίες θα υποβληθούν εγγράφως στην Επιτροπή Δημοπρασιών, μέχρι εντός 24 ωρών από την ώρα που θα τελειώσει ο διαγωνισμός.

ΑΡΘΡΟ 16 o

Εγγυητικές Επιστολές καλής εκτέλεσης Πλειοδότη – Εγγυητή

Ο τελευταίος πλειοδότης κατά την υπογραφή του Συμφωνητικού μίσθωσης, υποχρεούται:

α) Να καταθέσει εγγυητική επιστολή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική αναγνωρισμένης και νομίμως λειτουργούσας στην Ελλάδα Τράπεζας ίση με δώδεκα (12) μηνιαία μισθώματα, εκ του προσφερθέντος υπ ΄ αυτού ποσού, ποσό το οποίο θα παραμένει ατόκως στο Ταμείο του Δήμου Πατρέων, ως εγγύηση της πιστής και ορθής εφαρμογής των όρων της σύμβασης μίσθωσης και

β) Να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή, ο οποίος θα προσκομίσει εγγυητική επιστολή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική αναγνωρισμένης και νομίμως λειτουργούσας στην Ελλάδα Τράπεζας ποσού πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000,00 €), η οποία όπως και το ποσό της, θα παραμένει ατόκως στο Ταμείο του Δήμου Πατρέων καθ΄ όλο το χρονικό διάστημα της ισχύος τη σύμβασης και θα μπορεί ο Δήμος Πατρέων να την ενεργοποιήσει για ικανοποίηση οποιασδήποτε απαίτησής του από την ως άνω σύμβαση μίσθωσης. Επιπλέον ο Εγγυητής θα υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας, το Ιδιωτικό Συμφωνητικό Μίσθωσης και θα είναι αλληλεγγύως και εξ'ολοκλήρου υπεύθυνος μαζί με το πλειοδότη για την εκπλήρωση των όρων της συμβάσεως μίσθωσης, παραιτούμενος του δικαιώματος των ενστάσεων διαιρέσεως και διζήσεως.

ΑΡΘΡΟ 17ο

Επιστροφή εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης

Οι εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης, θα επιστραφούν στον μισθωτή και στον εγγυητή μετά την λήξη της μισθώσεως και αφού προηγουμένως διαπιστωθεί από τον Δήμο, ότι κανένας από τους όρους της διακήρυξης δεν παραβιάστηκαν από αυτούς. Σε αντίθετη περίπτωση θα συμψηφίζονται με τυχόν οφειλόμενα μισθώματα.

ΑΡΘΡΟ 18ο

Υποχρεώσεις μισθωτή

Ο μισθωτής υποχρεούται να διατηρεί και να διαφυλάσσει την κατοχή του μισθίου, τις υπέρ αυτού δουλείες, τα όρια αυτού και εν γένει το μίσθιο, σε καλή κατάσταση προστατεύοντας αυτό απέναντι σε κάθε καταπάτηση, διαφορετικά ευθύνεται για κάθε νόμιμη αποζημίωση ήθελε αξιώσει ο Δήμος Πατρέων. Η αποζημίωση επιβάλλεται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου και μπορεί να φτάσει και στο διπλάσιο της προκληθείσας ζημίας συμπεριλαμβανομένων σε αυτή και τα ενδεχόμενα δικαστικά ή εξώδικα μέσα.

ΑΡΘΡΟ 19ο

Υπομίσθωση -Αναμίσθωση – Υπεκμίσθωση

Η σιωπηρή υπομίσθωση, αναμίσθωση ως και υπεκμίσθωση του μισθίου από τον μισθωτή απαγορεύεται απολύτως καθώς και η παραχώρηση της χρήσεως του μισθίου σε οποιονδήποτε τρίτο, μετά ή άνευ ανταλλάγματος, όπως επίσης απαγορεύεται και η σύσταση εταιρείας οιασδήποτε μορφής.

ΑΡΘΡΟ 20ο

Κανονισμός πυροπροστασίας

Στο εκμισθωμένο ακίνητο θα πρέπει να τηρείται ο κανονισμός πυροπροστασίας και να κατατεθεί από πλευράς μισθωτή το σχετικό πιστοποιητικό πυρασφάλειας της Αρμόδιας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπέρ του Δήμου, στο Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας με την υπογραφή του Συμφωνητικού μίσθωσης.

ΑΡΘΡΟ 21ο

Ασφάλιση κτηρίου

Το ως άνω μίσθιον οίκημα ως ακίνητο είναι υποχρεωτικό για το μισθωτή να το ασφαλίσει με δικά του έξοδα καθ' όλη την διάρκεια ισχύος της μισθωτικής περιόδου, εις αναγνωρισμένου κύρους ελληνική ασφαλιστική εταιρεία για τα εξής: κατά πυρός από κάθε αιτία,κεραυνό – έκρηξη από κάθε αιτία, κακόβουλη βλάβη, τρομοκρατικές ενέργειες, στάσεις - απεργίες, πλημμύρας, θραύση σωληνώσεων, καταιγίδα και λοιπών κινδύνων. Άπαντα δε τα εν γένει έξοδα ασφαλίσεως και η πληρωμή των ασφαλίστρων κατά των κινδύνων αυτών βαρύνουν ρητώς και αποκλειστικώς και μόνο τον μισθωτή. Τα τυχόν εισπραχθέντα ποσά εκ της πραγματοποιήσεως του ασφαλιστικού κινδύνου θα περιέρχονται αμέσως στον εκμισθωτή. Εκχωρεί δε από τώρα και μεταβιβάζει στον Δήμο την απαίτηση του κατά της ασφαλιστικής εταιρείας σε περίπτωση επελεύσεως του ασφαλιστικού κινδύνου, υποχρεούμενου αν χρειαστεί να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την βεβαίωση και είσπραξη της αποζημίωσης παρέχοντας με την σύμβαση στον Δήμο την εξουσιοδότηση για την είσπραξη του ποσού της ασφάλισης που δικαιούται χωρίς την παρέμβασή του. Η μη τήρηση των ανωτέρω αποτελεί λόγο λύσεως χωρίς να υπάρχει καμία απαίτηση ή αξίωση του πλειοδότη έναντι του Δήμου.

Επιπλέον ο μισθωτής υποχρεούται να προσκομίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο Δήμο Πατρέων στο αρμόδιο Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας όπως εντός μηνός από την υπογραφή του συμφωνητικού μίσθωσης. Την ως άνω συναφθείσα ασφαλιστική σύμβαση υποχρεούται να την καταθέτει στο αρμόδιο τμήμα κάθε έτος. Τυχόν μη υποβολής του ασφαλιστηρίου θα είναι και λόγος λήξης της σύμβασης μίσθωσης.

ΑΡΘΡΟ 22Ο

Ο εκμισθωτής δεν ευθύνεται έναντι του μισθωτή για την πραγματική κατάσταση την οποία ευρίσκεται το μίσθιο, της οποίας δεσμεύεται ότι έχει λάβει γνώση,ουδέ για την ύπαρξη οιασδήποτε δουλείας επί του μισθίου ούτε συνεπώς υποχρεούται εντεύθεν εις την επιστροφή ή μείωση του μισθώματος ουδέ εις την λύσιν της μισθώσεως.

ΑΡΘΡΟ 23ο

Η δαπάνη του ηλεκτρικού ρεύματος, των τελών καθαριότητος, ύδρευσης και δημοτικού φωτισμού κ. λ. π θα βαρύνουν εξ΄ ολοκλήρου τον μισθωτή, ο οποίος υποχρεούται να τα καταβάλλει εμπροθέσμως στους δικαιούχους (ΔΕΗ, ΔΕΥΑΠ κ.λ.π.). Ο μισθωτής υποχρεούται όπως εντός μηνός από της υπογραφής του συμφωνητικού μίσθωσης να προβεί με δικές του δαπάνες στην επ΄ ονόματι του σύνδεση του ακινήτου με την ΔΕΗ και την ΔΕΥΑΠ κ.λπ.

Ο μισθωτής με την παράδοση του μισθίου υποχρεούται να προσκομίσει στο Δήμο εξοφλημένους τους λογαρισμούς της ΔΕΗ, ΔΕΥΑΠ, ΟΤΕ κ.λπ διαφορετικά υποχρεούται στην καταβολή του ανάλογου αντιτίμου μετά των τόκων υπερημερίας.

ΑΡΘΡΟ 24ο

Όροι της σύμβασης

Δικαιώματα και υποχρεώσεις των συμβαλλομένων

  1. Ο χώρος του Καταστήματος θα λειτουργεί αποκλειστικά ως Καφέ – Εστιατόριο - Αναψυκτήριο - Σνακ Μπαρ.
  2. Η έκδοση των σχετικών αδειών για την λειτουργία του καταστήματος εστίασης και αναψυχής (Δημοτικό Περίπτερο), θα γίνει με αποκλειστική ευθύνη, δαπάνες και επιμέλεια του τελευταίου πλειοδότη μισθωτή.
  3. Ο Δήμος, δεν ευθύνεται σε ουδεμία περίπτωση για την πιθανή αδυναμία έκδοσης άδειας λειτουργίας του χώρου εστίασης και αναψυχής (Δημοτικό περίπτερο) από τον πλειοδότη μισθωτή στο μίσθιο ακίνητο για οποιονδήποτε λόγο ή αιτία.
  4. Ο Δήμος δεν υποχρεούται σε καμία δαπάνη για επισκευή ή συντήρηση του μισθίου, των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων σε όλη την διάρκεια της συμβάσεως, έστω και αναγκαία ή προερχόμενη εκ της συνήθους χρήσεως κάθε δε τυχόν δαπάνη επισκευής ή προσθήκης θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον μισθωτή και θα παραμένει σε όφελος του μισθίου χωρίς να δικαιούται ο μισθωτής να την συμψηφίσει με oποιοδήποτε μίσθωμα ή να την αξιώσει για οποιονδήποτε λόγο και αιτία, ούτε και κατά τις διατάξεις περί αδικαιολογήτου πλουτισμού.
  5. Ο μισθωτής υποχρεούται να μην προβαίνει σε δομικές μεταρρυθμίσεις του μισθίου και γενικά σε ότι θίγει την στατική του μισθίου, τυχόν δε μεταβολές που θα γίνουν χωρίς την συναίνεση του Δήμου θα αποτελούν λόγο καταγγελίας της παρούσης, δικαιουμένου του εκμισθωτή σε κάθε περίπτωση να ζητήσει την επαναφορά του μισθίου στην προτέρα κατάσταση με έξοδα και δαπάνες του μισθωτή. Εφόσον δε αυτές είναι ασφαλείς για το μίσθιο και επωφελείς θα παραμείνουν εντός του μισθίου άνευ δικαιώματος αποζημιώσεως του μισθωτή που παραιτείται ήδη του δικαιώματος αφαιρέσεως και αποζημιώσεως.

Κάθε τυχόν βελτίωση ή προσθήκη στο μίσθιο θα γίνεται μόνον κατόπιν εγγράφου συναινέσεως του εκμισθωτή και θα παραμένει σε όφελος του Δήμου και στην κυριότητά του άνευ αξιώσεως περί αποζημιώσεώς του.

6) Ο μισθωτής υποχρεούται, μόλις λήξει η σύμβαση, να αποδώσει το χώρο ελεύθερο και σε καλή κατάσταση μετά τις τυχόν προσθήκες και βελτιώσεις του, χωρίς να δικαιούται να αφαιρέσει από αυτό κανένα οικοδομήσιμο υλικό. Τα υλικά αυτά θα παραμείνουν για όφελος του Δήμου, χωρίς αποζημίωση. Οιαδήποτε φθορά ή βλάβη, για οποιονδήποτε λόγο και αιτία, έχουν προκληθεί σ΄ αυτό, ηλεκτρολογικές ή υδραυλικές εγκαταστάσεις, από τον ίδιο, το υπαλληλικό προσωπικό του ή ακόμα και οποιονδήποτε πελάτη, θα βαρύνουν τον μισθωτή.

7) Ο μισθωτής υποχρεούται να τηρεί τις αστυνομικές και υγειονομικές διατάξεις, που αφορούν την λειτουργία του μισθίου, ευθυνόμενος για κάθε παράβαση αυτών και απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση επικίνδυνη για την ασφάλεια του μισθίου, υγιεινή κ.λ.π., όπως επίσης και οποιαδήποτε άλλη χρήση πλην της σαφώς και επακριβώς περιγραφόμενης στο συμβόλαιο μίσθωσης. Ο μισθωτής υποχρεούται να χρησιμοποιεί το ακίνητο με επιμέλεια και σε τρόπο ώστε να μη θίγει ή προκαλεί ενόχληση στους περιοίκους. Η μη τήρηση των παραπάνω, θα συνεπάγεται ακύρωση της σύμβασης.

8) Ρητά συμφωνείται και θα αποτελεί συμβατικό όρο της υπογραφόμενης μίσθωσης ότι ο

μισθωτής θα αναλάβει την υποχρέωση καθ' όλη την διάρκεια της μισθώσεως ή τυχούσης

παράτασης αυτής να έχει την αποκλειστική ευθύνη και επιμέλεια για την συντήρηση και

γενικότερη φροντίδα του περιβάλλοντα χώρου δηλ. θα υποχρεούται να φροντίζει την

καθαριότητα του χώρου, την φύλαξη από οποιαδήποτε επέμβαση ή και καταπάτηση και να

μεριμνά για την συντήρηση του πρασίνου. Τις ανωτέρω υποχρεώσεις του ο μισθωτής

υποχρεούται να τις υλοποιεί με προσωπικό και αναλώσιμα υλικά που θα διαθέτει ο ίδιος.

9) Ο μισθωτής υποχρεούται να παρέχει άριστη ποιότητα αγαθών και υπηρεσιών, να εξυπηρετεί τους πολίτες με τον απαιτούμενο σεβασμό, να φροντίζει με υπευθυνότητα και σχολαστικότητα την τήρηση των συμφωνηθέντων. Ο ίδιος και το προσωπικό αυτού οφείλουν να συμπεριφέρονται προς τους πολίτες με πνεύμα καλής θέλησης, κατανόησης και ανεκτικότητας.

10) Ο μισθωτής έχει ακέραια την ευθύνη για αποζημίωση για ζημιές ή βλάβες που θα

προκληθούν σε πρόσωπα ή πράγματα, έναντι οποιουδήποτε είτε από τον ίδιο είτε από το

προσωπικό του, είτε από οποιαδήποτε άλλη αιτία αναγόμενη στη σφαίρα της αντικειμενικής

του ευθύνης.

11) Σε περίπτωση που ο μισθωτής κηρυχθεί έκπτωτος για οποιονδήποτε λόγο αποκλείεται να

λάβει μέρος σε επαναληπτική δημοπρασία καθώς και ο εγγυητής του.

12) Ο μισθωτής δεν έχει δικαίωμα αποζημίωσης από το Δήμο ή μείωσης του μισθώματος για

βλάβη του μισθίου ή της επιχείρησης του από θεομηνία ή άλλη τυχαία αιτία, που θα επέλθει

σε αυτόν μετά την κατακύρωση της δημοπρασίας, ούτε και απαλλάσσεται της καταβολής

του μισθώματος εάν δεν έκανε χρήση του μισθίου χωρίς υπαιτιότητα του Δήμου.

13) Απαγορεύεται η μερική ή ολική παραχώρηση του δικαιώματος σε τρίτο, η σύσταση

εταιρείας μεταξύ του μισθωτή και τρίτου φυσικού ή νομικού προσώπου και η σιωπηρή

ανανέωση της σύμβασης. Επίσης, απαγορεύεται στον πλειοδότη να παραχωρήσει τη χρήση

του δικαιώματος σε τρίτο λόγω ασθενείας του, αν πρωτύτερα δεν το γνωρίσει στο Δήμο και

προσκομίσει τα σχετικά περί της ασθενείας του πιστοποιητικά από νοσοκομείο.

14) Ο πλειοδότης δεν έχει δικαίωμα να λύσει τη σύμβαση πριν τη λήξη του συμβατικού χρόνου, ούτε απαλλάσσεται της καταβολής του μισθώματος μέχρι τη λήξη της σύμβασης.

15) Ο μισθωτής υποχρεούται να αποδέχεται εορταστικές εκδηλώσεις, εκδηλώσεις Πολιτιστικού ή Πολιτισμικού περιεχομένου στο χώρο αυτό όταν του το ζητήσει ο Δήμος Πατρέων και να συμβάλλει με τις υπηρεσίες του στην επιτυχία κάθε εκδήλωσης.

16) Ο εκμισθωτής Δήμος Πατρέων κατά τη λήξη της μίσθωσης, εφόσον ο μισθωτής δεν

παραδίδει ελεύθερη τη χρήση του μισθίου, δικαιούται με δικά του μέσα και με δαπάνη που

βαρύνει το μισθωτή να αποκομίσει τα εισκομισθέντα σε αυτό κινητά πράγματα, των οποίων

κατά τεκμήριο αμάχητο θεωρείται κύριος και νομέας (ο μισθωτής) και επίσης δικαιούται

είτε να τα αποθηκεύσει είτε να τα εκποιήσει είτε να τα απορρίψει ως άχρηστα χωρίς ο

μισθωτής να δικαιούται να απαιτήσει οποιαδήποτε αποζημίωση.

ΑΡΘΡΟ 25 ο

Δικαίωμα Ένστασης

Ένσταση κατά της διακήρυξης του διαγωνισμού υποβάλλεται στα γραφεία του Δήμου Πατρέων, στον Πρόεδρο της Επιτροπής εγγράφως, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης. Ένσταση κατά της νομιμότητας της διενέργειας του διαγωνισμού ή της συμμετοχής σ' αυτόν, υποβάλλεται στην αρμόδια για το διαγωνισμό Επιτροπή του Δήμου εντός -24- ωρών από την ώρα που θα τελειώσει ο διαγωνισμός. Η ένσταση αυτή δεν επιφέρει αναβολή ή διακοπή του διαγωνισμού, αλλά εξετάζεται κατά την αξιολόγηση του διαγωνισμού από την αρμόδια επιτροπή

ΑΡΘΡΟ 26 ο

Έξοδα Δημοσίευσης

Τα έξοδα δημοσίευσης της σχετικής περιληπτικής διακήρυξης και της τυχόν επαναληπτικής θα βαρύνουν τον τελευταίο πλειοδότη.

ΑΡΘΡΟ 27Ο

Δημοσίευση Διακήρυξης

Η διακήρυξη θα δημοσιευθεί με φροντίδα του Δημάρχου τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν από τη διενέργεια της δημοπρασίας με τοιχοκόλληση αντιγράφου αυτής στον πίνακα ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος και στο δημοσιότερο μέρος της έδρας του Δήμου. Περίληψη της διακήρυξης θα τοιχοκολληθεί στον Πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Πατρέων, στα κατά τόπους Διαμερίσματα και θα δημοσιευθεί : στην Διαύγεια, σε δύο (2) τοπικές εφημερίδες, μία(1) εβδομαδιαία τοπική, μία (1) εφημερίδα των Αθηνών καθώς και στο site του Δήμου Πατρέων www. e- patras. gr .

ΑΡΘΡΟ 28ο

Παράβαση των όρων

Παράβαση οποιουδήποτε από τους όρους του συμφωνητικού θα έχει σαν αποτέλεσμα την λήξη της μίσθωσης και τη έξωση του μισθωτή σύμφωνα με την νομοθεσία περί μισθώσεων και τις σχετικές διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας περί παραδόσεως και αποδόσεως του μισθίου. Για κάθε διαφορά από την σύμβαση μίσθωσης ορίζονται αποκλειστικώς αρμόδια, τα Δικαστήρια των Πατρών.

ΑΡΘΡΟ 29Ο

Επανάληψη της δημοπρασίας

Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται οίκοθεν από τον Δήμαρχο εάν δεν παρουσιάσθηκε κατ' αυτήν πλειοδότης.

Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου όταν:

α) το αποτέλεσμα αυτής δεν εγκριθεί από την Οικονομική επιτροπή ή το Δημοτικό Συμβούλιο ή την αρμόδια Διοικητική αρχή λόγω ασύμφορου του επιτευχθέντος αποτελέσματος ή σφάλματος στη διενέργεια της δημοπρασίας

β) μετά την κατακύρωση της δημοπρασίας, ο τελευταίος πλειοδότης και ο εγγυητής του αρνούνται να υπογράψουν τα πρακτικά, ή τη σύμβαση μίσθωσης. Επίσης όταν μετά την κοινοποίηση στον τελευταίο πλειοδότη της εγκριτικής επί του αποτελέσματος της δημοπρασίας αποφάσεως, δεν προσέλθει αυτός εμπροθέσμως για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης.

Στην περίπτωση (β) η δημοπρασία, επαναλαμβάνεται εις βάρος του τελευταίου πλειοδότη και του εγγυητή αυτού, ως ελάχιστον δε όριο προσφοράς ορίζεται το επ' ονόματι τούτου κατακυρωθέν ποσόν, δυνάμενο να μειωθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η επαναληπτική δημοπρασία γνωστοποιείται με περιληπτική διακήρυξη του Δημάρχου, αναφερομένης στους όρους της πρώτης διακήρυξης και δημοσιευομένης, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες προ της ημέρας της διενέργειας της δημοπρασίας, διεξάγεται δε σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν. Η επανάληψη της δημοπρασίας ενεργείται με βάση τη δοθείσα τελευταία προσφορά κατά την προηγούμενη δημοπρασία.

ΑΡΘΡΟ 30Ο

Η Δημοπρασία θα είναι πλειοδοτική, φανερή και προφορική με Τιμή εκκίνησης 2.500

ΑΡΘΡΟ 31Ο

Πληροφόρηση ενδιαφερομένων

Πληροφορίες για την δημοπρασία και αντίγραφο της σχετικής διακήρυξης χορηγείται στους ενδιαφερομένους από το Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Πατρέων, εργάσιμες ημέρες και ώρες στην Διεύθυνση: Παντανάσσης 17 – 1οςόροφος στο τηλ: 2613 610320. Επιπλέον θα είναι διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Πατρέων : www.e-patras.gr.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

(για την................................……. διακήρυξη εκμίσθωσης ακινήτου «Δημοτικό Περίπτερο» στο Δασύλλιο της Πόλης των Πατρών )

Προς: Την επιτροπή Διενέργειας Δημοπρασιών του άρθρου 1 του Π.Δ.270/81

Ο/Η κάτωθι υπογεγραμμέν.......................................................................... του..........................με Α.Δ.Τ.................................Α.Φ.Μ...........................................ΔΟΥ........................................κάτοικος...................Διεύθυνση..........................................................................................τηλ:.....................................

ΔΗΛΩΝΩ

Ότι αφού έλαβα γνώση της παραπάνω σχετικής διακήρυξης επιθυμώ να εκδηλώσω ενδιαφέρον για την μίσθωση ακινήτου (Δημοτικό Περίπτερο) ευρισκομένου στο Δασύλλιο της Πόλης των Πατρών, ιδιοκτησίας Δήμου Πατρέων, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως κατάστημα εστίασης και αναψυχής και δηλώνω ότι:
« Δεν είμαι άμεσα ή έμμεσα οφειλέτης του Δήμου Πατρέων. Δεν έχω συμβληθεί με αυτόν και να μην έχω εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μου. Ατομικά ή ως εταίρος ομόρρυθμης ή ετερόρρυθμης ή μέτοχος ή εταίρος ΕΠΕ, δεν έχω νοικιάσει άλλα μίσθια από τον Δήμο Πατρέων τα οποία να τα παρακρατώ και δεν έχω δικαστική διένεξη με τον Δήμο Πατρέων για οποιονδήποτε λόγο και αιτία με τις ως άνω ιδιότητες »

Ο/Η Δηλ…….