ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

& ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ

Αριθμός 370

Με την υπ' αριθμόν 370/2016 απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων,

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

Κατ' εφαρμογή της παρ. 1 του αρθρ. 52 του Ν.2696/99 (Κ.Ο.Κ.), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν. 3542/07, εγκρίνει τη μεταφορά της παραχωρημένης γενικής θέσης στάθμευσης οχημάτων ΑΜΕΑ από την οδό Σισίνη επί της δυτικής πλευράς της οδού Καραϊσκάκη, μεταξύ των οδών Μιαούλη και Κανάρη.

Επί της ανωτέρω θέσης, η οποία θα έχει μήκος 6.00μ, θα σταθμεύουν μόνο οχήματα ατόμων με ειδικές ανάγκες, τα οποία θα φέρουν υποχρεωτικά σε εμφανή θέση το ειδικό Δελτίο Στάθμευσης για ΑΜΕΑ, που εκδίδει η αρμόδια Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος.

Μετά την έκδοση της απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο και την έγκρισή της από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτ. Ελλάδος και Ιονίου, το αρμόδιο Τμήμα της Δ/νσης Πολεοδομικού – Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης του Δήμου Πατρέων, θα τοποθετήσει τις απαιτούμενες ρυθμιστικές πινακίδες (Ρ-71) στις κατάλληλες θέσεις ενώ το αρμόδιο συνεργείο διαγράμμισης του Δήμου Πατρέων θα προβεί στην χάραξη της αντίστοιχης οριζόντιας διαγράμμισης σύμφωνα με τ' ανωτέρω.

Επί του θέματος διευκρινίζεται ότι:

Με την υπ' αριθμ. 752/14-10-2009 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων είχε εγκριθεί η οριοθέτηση μίας γενικής θέσης στάθμευσης επί της οδού Σισίνη αρ.6, έμπροσθεν του κτιρίου που στεγάζεται ο Σ.Ο.Ψ.Υ. (Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία), προκειμένου να εξυπηρετούνται τα οχήματα των ΑΜΕΑ.

Εξαιτίας όμως της μεταφοράς του Συλλόγου Σ.Ο.Ψ.Υ σε νέο κτίριο επί της Κανάρη 74, κρίνεται απαραίτητη η κατάργηση της γενικής στάθμευσης οχημάτων ΑΜΕΑ που ευρίσκεται επί της οδού Σισίνη 6, δεδομένου ότι εκλείπουν οι λόγοι για τους οποίους είχε εγκριθεί, και η οριοθέτηση μίας γενικής θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ πλησίον του νέου κτιρίου προκειμένου να εξυπηρετούνται τα άτομα με ειδικές ανάγκες του Συλλόγου.

Η μεταφορά της παραχωρημένης γενικής θέσης ΑΜΕΑ, από την οδό Σισίνη στην οδό Κανάρη, όπου και η νέα διεύθυνση του Συλλόγου, δεν καθίσταται εφικτή ένεκα της πεζοδρόμησης της οδού Κανάρη με τη υπ' αριθμ. 356/25-5-2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων.

Η παρούσα απόφαση θα αποσταλεί για έλεγχο νομιμότητας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.

Η Πρόεδρος Ο Γραμματεύων

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

- ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ

Τα Μέλη