ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

& ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ

Αριθμός 280

Με την υπ' αριθμόν 280/2015 απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων,

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

Σύμφωνα με το άρθρο 73 του Ν.3852/4.6.2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α'/7.6.2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης», κατ' εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 52 του Ν.2696/1999 (Κ.Ο.Κ.), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν.3542/2007, εγκρίνει την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης εκατέρωθεν της οδού 25ηςΜαρτίου μεταξύ των οδών Υπαπαντής και Θράκης, σύμφωνα με τις οδηγίες Μελετών Οδικών Έργων (ΟΜΟΕ) που καθορίστηκαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ και αφορούν τον κυκλοφοριακό χώρο των οχημάτων και το εδάφιο (ζ) της παρ. 2 του άρθρου 34 του ν. 2696/23-3-99 (Κ.Ο.Κ) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν.3542/07 (ΦΕΚ 50 Τ. α΄/2.3.07).

Λόγω της απαγόρευσης στάθμευσης εκατέρωθεν της οδού 25ης Μαρτίου θα πρέπει να τοποθετηθούν πινακίδες απαγόρευσης στάσης-στάθμευσης Ρ-40 και επί της βόρειας πλευράς της οδού καθώς και χάραξη κίτρινης διαγράμμισης.

Mετά την έκδοση της απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο και την έγκρισή της, από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτ. Ελλάδος και Ιονίου, το αρμόδιο Τμήμα της Δ/νσης Πολεοδομικού - Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού & Δόμησης του Δήμου Πατρέων θα τοποθετήσει τις αντίστοιχες ρυθμιστικές πινακίδες και επί της βόρειας πλευράς της οδού 25ης Μαρτίου στις κατάλληλες θέσεις, ενώ το αρμόδιο συνεργείο διαγραμμίσεων το Δήμου θα προβεί στην χάραξη της σχετικής διαγράμμισης.

Διευκρινίζεται ότι:

H οδός 25ης Μαρτίου της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Καστριτσίου μεταξύ των οδών Υπαπαντής και Θράκης, είναι οδός διπλής κατεύθυνσης κυκλοφορίας οχημάτων χωρίς πεζοδρόμια, ενώ το πλάτος της δεν επαρκεί για την ταυτόχρονη στάθμευση και την διπλή κατεύθυνση κυκλοφορίας οχημάτων. Επιπλέον παρουσιάζει απότομες καμπύλες αλλαγής των κατά μήκος κλίσεων και στροφές ανεπαρκούς ορατότητας. Επίσης επί της νότιας πλευράς της οδού 25ης Μαρτίου μεταξύ των οδών Υπαπαντής και Θράκης υφίσταται σήμανση απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης με πινακίδες Ρ-40 καθώς και κίτρινη διαγράμμιση, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί από τον πρώην Δήμο Ρίου.

Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της ανωτέρω οδού η οικεία Δημοτική Κοινότητα Κάτω Καστριτσίου έχει εκφράσει την σύμφωνη γνώμη της με την υπ' αριθ. 15/2015 απόφαση, όπως προβλέπεται από το αρθρ. 83 του Ν.3852/4.6.2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/7.6.10) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Καλλικράτης».

Η παρούσα απόφαση θα αποσταλεί για έλεγχο νομιμότητας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.

Η Πρόεδρος O Γραμματεύων

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

- ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ

Τα Μέλη