ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

& ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ

Αριθμός 277

Με την υπ' αριθμόν 277/2015 απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων,

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

Σύμφωνα με το άρθρο 73 του Ν.3852/4.6.2010 και την παρ.1 της υπ' αριθ. ΔΟΥ/οικ/220/15.01.2015 Εγκυκλίου του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ, σύμφωνα με την οποία «για την λήψη μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας σε ότι αφορά στην εκτέλεση προγραμματισμένων έργων ισχύουν οι διατάξεις του αρθρ. 52 του Κ.Ο.Κ., όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το αρθρ. 48 του Ν. 4313/2014, δηλαδή απαιτείται η λήψη απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, με βάση μελέτες που έχουν εκπονηθεί από ή για λογαριασμό των αρμοδίων Τεχνικών Υπηρεσιών τους και οι οποίες αυτές αποφάσεις εγκρίνονται από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εγκρίνει τις εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

1) Την προσωρινή μερική παρεμπόδιση της κυκλοφορίας οχημάτων επί της νότιας πλευράς της οδού Ανθείας και σε μήκος 25,00 μ. ανατολικά της συμβολής της με την οδό Πήγασου.

Η παρεμπόδιση της κυκλοφορίας θα γίνεται σε πλάτος οδοστρώματος 2,50 έως 3,00 μ., ενώ από το εναπομένον τμήμα της οδού η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά.

2) Την απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων επί της νότιας πλευράς της οδού Ανθείας, στο ανωτέρω τμήμα της.

Ο ανάδοχος υποχρεούται να τοποθετήσει τις απαραίτητες απαγορευτικές, υποχρεωτικές, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες σήμανσης, στις κατάλληλες θέσεις, σύμφωνα με το διάγραμμα Κατακόρυφης και Οριζόντιας Σήμανσης, που έχει υποβάλλει καθώς και σύμφωνα με τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές (ΦΕΚ 905/τ.Β΄/20.5.2011 κ.λ.π.).

Οι ανωτέρω ρυθμίσεις, που θα ισχύουν για χρονικό διάστημα σαράντα ημερών από την έκδοση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και την έγκρισή της από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτ. Ελλάδος και Ιονίου, περιγράφονται σε Τεχνική Έκθεση και φαίνονται σε αντίστοιχο διάγραμμα, τα οποία είναι υπογεγραμμένα από τον ανάδοχο και θεωρημένα από την Δ.Ε.Υ.Α.Π., ως επιβλέπουσα υπηρεσία του έργου « Κατασκευή Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Πίεσης και Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού Για Τον Έλεγχο των Διαρροών στα Δίκτυα Ύδρευσης του Δήμου Πατρέων».

Οι εργασίες θα εκτελεσθούν σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που αναφέρονται στην υπ' αριθ. πρωτ. 187027/8703/Β1/1447/09-02-2015 Άδεια Τομής της Δ/νσης Έργων Υποδομής του Δήμου Πατρέων, όπως αυτή θεωρήθηκε από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή.

Η παρούσα απόφαση θα αποσταλεί για έλεγχο νομιμότητας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.

Η Πρόεδρος O Γραμματεύων

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

- ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ

Τα Μέλη