ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

& ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ

Αριθμός 275

Με την υπ' αριθμόν 275/2015 απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων,

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

Εγκρίνει:

Α. 1) Σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν. 4264/2014, την κατάργηση, της μιας (1) εκ των τεσσάρων θέσεων άσκησης εμπορικής δραστηριότητας, «στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου Α΄- έξω από το πρώην κατ/μα «ΠΑΝΤΑΖΗ», διότι αυτή βρίσκεται μπροστά από το χώρο που λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο κατά τον χρόνο χωροθέτησης της εν λόγω θέσης δεν υπήρχε.

2) την αντικατάσταση της καταργούμενης θέσης, με άλλη υφιστάμενη θέση και προσωρινή παραχώρηση αυτής στον ενδιαφερόμενο, κατόπιν αίτησης του.

Β. Η θέση από τις υφιστάμενες που έχουν καθορισθεί με την υπ' αριθ. 63/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, βρίσκεται στην περιοχή της ΠΛΑΖ «(τέρμα λεωφορείου)», η οποία στο εξής συμπεριλαμβάνεται στις μόνιμες θέσεις άσκησης εμπορικής δραστηριότητας, δεδομένου ότι η καταργούμενη θέση αντιστοιχεί σε άδεια άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου - μικροπωλητής (κάστανα- καλαμπόκια κ.λ.π. από 30-01-2013), μόνιμου χαρακτήρα.

Γ. Να ενημερωθεί ο άμεσα ενδιαφερόμενος, κ. Γεράσιμος Κατσαΐτης του Διονυσίου, για την κατάργηση της υφιστάμενης θέσης (επί της Πλατείας Γεωργίου Α΄- έξω από το πρώην κατ/μα ΠΑΝ ΤΑΖΗ) και την μεταφορά αυτής σε χωροθετημένη θέση της περιοχής ΠΛΑΖ (τέρμα λεωφορείου).

Η κατάργηση και μεταφορά της θέσης γίνεται κατ' εξαίρεση ΜΟΝΟΝ μια φορά και μόνο για τους παραπάνω αναφερόμενους λόγους.

Δ. Υποχρεώσεις κατόχου άδειας:

1) Να αποχωρήσει άμεσα και να παραδώσει το χώρο καθαρό και ελεύθερο όπως τον παρέλαβε.

2) Να υποβάλλει αίτηση αμέσως μετά την κοινοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, εάν αποδέχεται ή όχι την νέα προτεινόμενη θέση.

3) Να τηρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις, βάσει των οποίων χορηγήθηκε η άδεια και σύμφωνα με όσα ορίζονται στις διατάξεις του Ν. 4264/2014 όπως ισχύει σήμερα, σε συνδυασμό με τις εκάστοτε ισχύουσες τοπικές κανονιστικές διατάξεις.

Η παρούσα απόφαση θα αποσταλεί για έλεγχο νομιμότητας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.

Η Πρόεδρος O Γραμματεύων

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

- ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ

Τα Μέλη