ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

& ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ

Αριθμός 274

Με την υπ' αριθμόν 274/2015 απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων,

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

Σύμφωνα με το άρθρο 73 του Ν.3852/4.6.2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α'/7.6.2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης», κατ' εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 52 του Ν.2696/1999 (Κ.Ο.Κ.), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν.3542/2007, εγκρίνει την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης επί της νότιας πλευράς (ανάντι τμήμα) της οδού Δεσποτοπούλου, μεταξύ των οδών Δομ. Θεοτοκοπούλου και Ροδοπούλου, με ταυτόχρονη χάραξη κίτρινης διαγράμμισης.

Επισημαίνεται ότι στη βόρεια πλευρά της (κατάντι τμήμα), υφίσταται κατακόρυφη οδοσήμανση (πινακίδες Ρ-40, απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης, κίτρινη διαγράμμιση καθώς και εύκαμπτοι ελαστικοί οριοδείκτες (κορύνες).

Μετά την έκδοση της απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο και την έγκρισή της από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτ. Ελλάδος και Ιονίου, αυτή θα διαβιβασθεί στο συνεργείο οριζόντιας οδοσήμανσης για την υλοποίηση, ενώ το αρμόδιο Τμήμα της Δ/νσης Πολεοδομικού – Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης του Δήμου Πατρέων, θα τοποθετήσει τις αντίστοιχες απαγορευτικές πινακίδες στάθμευσης Ρ-40 στις κατάλληλες θέσεις σύμφωνα με τ' ανωτέρω.

Διευκρινίζεται ότι:

Στην παραλιακή περιοχή των Βραχναιϊκων παρατηρούνται κυκλοφοριακά προβλήματα που εντείνονται κατά την θερινή περίοδο, λόγω εγκατάστασης σημαντικού αριθμού παραθεριστών και επισκεπτών, αφού είναι δημοφιλής προορισμός για την ευρύτερη περιοχή των Πατρών. Σε συγκεκριμένες δε ώρες της ημέρας, αλλά και νύκτας, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, παρατηρείται έξαρση των κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με τα μικρά πλάτη των υπαρχόντων δρόμων, την έλλειψη επαρκών χώρων στάθμευσης (με συνέπεια την άναρχη στάθμευση) και την ανυπαρξία των πεζοδρομίων, δημιουργούν έντονα τοπικά προβλήματα, στην κίνηση των οχημάτων, με φαινόμενα όπως: εγκλωβισμοί αυτοκινήτων και μη ασφαλής και λειτουργική εξυπηρέτηση και άλλων χρηστών της οδού, όπως πεζών και ποδηλατών.

Τα προβλήματα αυτά εντοπίζονται κυρίως στην παραλιακή οδό Δεσποτοπούλου, το πλάτος της οποίας στο μεγαλύτερο μήκος της δεν επαρκεί για την διέλευση οχημάτων και κατά τις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας με ταυτόχρονη στάθμευση.

Η παρούσα απόφαση θα αποσταλεί για έλεγχο νομιμότητας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.

Η Πρόεδρος O Γραμματεύων

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

- ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ

Τα Μέλη